Skip to main content

Kenangan IJN 2013

 
 
 

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua. Semoga berada dalam keceriaan dan kebahagiaan selalu...
 
Alhamdulillah, hari ini telah tamat Latihan Praktikal bersama IJN selama lebih kurang sebulan. Seramai 67 orang pelajar menyertai latihan tersebut yang melibatkan UiTM Kampus Puncak Perdana dan UiTM Kampus Segamat.
 
Berbagai - bagai kenangan dan rintangan yang dilalui semasa kami berpraktikal. Ada kenangan manis, kenangan pahit dan segala macam pengalaman yang berharga yang dapat kami timba sepanjang latihan praktikal tersebut.
 
Yang paling tak boleh dilupakan ialah driver bas tak tahu jalan ke IJN. Memang kelakar tahap dewa. Ada ke driver tak tahu jalan. Sepatutnya, mereka kena tahu jalan sebelum pergi.
 
Ada juga beberapa kali datang kerja lewat. Kalau kerja betul, memang kena sound dengan bos dah. Nasib baik bos kami baik dan memahami.
 
Sepanjang pengalaman juga ramai kawan baru yang kami dapat. Dari segamat dan juga dari puncak...
 
Ni sebahagian gambar yang saya ada. Maklumlah tak ada kamera mahupun smartphone nak ambil gambar. Ni pun kutip dalam facebook orang lain. Insyallah kalau ada orang upload, saya masuk dalam blog ni. Insyallah....
 
Dari hujung kanan: Razali, Asyraf, Aidil, Fazli, Aku, Bob, Mat, Fariha

Bersama Ab Shahmadhafsham
 
Cuba teka dengan siapa..Lelaki ke Perempuan
 
 
 Kad Pekerja@Attachment
 

 
Sijil Penghargaan yang baru dapat petang tadi...
 
 
 Nantikan cerita seterusnya....
 
 
 

Comments

 1. yeay..finally ada kisah IJN..hoho

  ReplyDelete
 2. ye lah...ni pun separuh je gambar yang ada. insyallah ada sambungan nanti

  ReplyDelete
 3. karang best best ye..eksaited nak baca...lalala
  sila sila sambung..=)

  ReplyDelete
 4. Insyallah...best3. kalau tak best pun, bacalah ye...ha3

  ReplyDelete
 5. best ke xbest..bace jee...dah hobi..hoho..

  ReplyDelete
 6. erk nama penuh?hoho... Jang Chae Min..heeee..=)

  ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum W.B.T

Cer Komen SIkit...hi3

Popular posts from this blog

Secebis Pengalaman, Secoret Kenangan

Semalam, 3 Disember 2014, genaplah sebulan saya bekerja di Flextronics (P5, Perai, Pulau Pinang). Ini catatan pertama dan terakhir saya untuk entri kerja kilang ini. Sebab apa.......baca sampai habis entri kali ini.

Alhamdulillah, niat untuk mencari pengalaman bekerja sebagai "mat kilang" sudah tercapai dan terlaksana. Sejarahnya bermula kalau tak silap pada 27 Oktober 2014 di Dewan Majlis Daerah Machang, Kelantan. Temuduga terbuka telah diadakan disana dan saya telah mengunjunginya dan dipendekkan cerita, berjaya dalam "temuduga" sebagai Operator Pengeluaran di kilang Flextronics, Penang (tak da lah temuduga sangat, isi borang dan jawab soalan matematik sikit, dah dapat). Orang kata rezeki lah sebab memang kilang ni nak pakai ramai Operator. Beberapa ratus orang jugak lah nak pakai.

Sebab utama saya tertarik nak bekerja disini selain ingin mencari pengalaman kerja sebagai pekerja kilang adalah disebabkan oleh ada hostel yang disediakan oleh kilang (Flat di Taman Sun…

Cabaran Pekerja Baru BDE Allianz Malaysia

Semalam, genap 4 hari saya mencuba nasib bekerja sebagai seorang Business Development Executive (BDE) di syarikat Allianz Malaysia Kota Bharu. Jawatan yang memang berbeza dengan apa yang saya harapkan dan bukan dalam bidang pengajian. Walau apa pun, saya nak cuba kerja dalam bidang ini dahulu. Cari pengalaman dalam bidang yang lain...
Masa tengok iklan di laman web masa dulu, memang menarik tawaran dia. 
Iklan dia kat bawah ni....
Kerja Kosong Clerk Admin/Executive - 28 Feb 2015 Jawatan Kosong Clerk Admin/Executive
Peluang bekerja di Syarikat Kewangan Terkukuh di Malaysia
Syarat-syarat bagi permohonan jawatan Clerk Admin/Consultant
-Kelayakan Spm,Diploma,Degree -Minimum Umur 21-30 tahun -Mempunyai kenderaan sendiri -Tiada Pengalaman/ Berpengalaman dialukan -Training disediakan -Berpewatakan Menarik
Berminat sms nama, umur,lokasi & jenis kenderaan ke 0183198023 contoh: zaara, 25 tahun, kuala lumpur, kereta hantar ke 0183198023
2 Mac 2015 yang lalu, saya dipanggil untuk sesi temuduga di Pejabat A…

Temuduga JPK: Suatu Catatan..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera buat semua yang masih mengikuti saya di Blog SERAIKAYU123 ini. Semoga kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.
Hari ini, entri yang ingin dicoretkan di sini adalah berkenaan dengan Interview Sekretariat JPK Jasmine Tahun 2011.
Teringat dengan sesi Interview Sekretariat yang saya pernah jalankan bersama – sama dengan Majlis Tertinggi JPK Jasmine pada sekitar tahun 2011 yang lalu untuk memilih beberapa kekosongan bagi jawatan Sekretariat, iaitu pembantu kepada EXCO JPK. antara jawatan yang kosong bagi sekretariat pada masa itu seingat saya adalah seperti Sekretariat Akademik, Kepimpinan, Disiplin &  Keselamatan, Aduan & Kebajikan, Kreativiti & Inovasi, Publisiti & Multimedia, Perhubungan Dalaman, Perhubungan Luar & Antarabangsa, Agama & Kerohanian, Kesenian & Kebudayaan , Sukan & Rekreasi dan Keusahawanan.
Pengalaman sebagai Panel Penemu duga dalam sesi temu duga yang diadakan memang kalau diingat boleh me…