Skip to main content

Hacker


Ada ilmu, jangan diguna untuk buat perkara yang boleh manyakitkan hati orang lain. Jaga hati orang lain sama macam kita jaga hati mak kita. Jangan kacau privacy seseorang. Apa guna belajar ilmu tinggi - tinggi semata mata nak tengok result peperiksaan orang lain.
 
Ingat benda tu orang suka ke??? Cuba bayangkan orang lain yang hack awak punya privacy. Macam mana rasa???? Hormati privacy orang lain kalau nak dihormati.

Perkara yang sulit, biarlah yang punya badan sahaja tahu. Tak payah nak jadi bagus sangat sebar dekat orang lain sedangkan tuan punya badan sendiri pun tak tahu. Kalau rasa ilmu tu hebat, hack Kerajaan Israel Laknatullah. Hack kewangan dan pentadbiran Kerajaan Yahudi. Baru betul hackers...

"Kadang kala lebih baik berterus terang dalam sesuatu hal daripada berkias"
 
Ni yang saya post dekat Facebook beberapa hari lalu sebab keputusan peperiksaan kami kena "hack" oleh orang yang tidak bertanggungjawab.
 
Macam mana tuan punya badan tak tahu, orang lain dah tahu keputusan peperiksaan kita? Cuba jawab......
 
Please, if you are that great hacking and invade people's email to know their exam result just keep your findings to yourself... Don't tell other people dimwit!... Its personal, or maybe you want me to nail that into your head someday!! Please, please and please stop that act! You just messed up other people's sanity and i believe if someday you have outrun their limit, you'll sure know your place... Never say we don't warn you...
 
(Muhammad Uzzair)
 
Kepada yang berkenaan, jangan buat lagi.

Comments

Popular posts from this blog

Secebis Pengalaman, Secoret Kenangan

Semalam, 3 Disember 2014, genaplah sebulan saya bekerja di Flextronics (P5, Perai, Pulau Pinang). Ini catatan pertama dan terakhir saya untuk entri kerja kilang ini. Sebab apa.......baca sampai habis entri kali ini.

Alhamdulillah, niat untuk mencari pengalaman bekerja sebagai "mat kilang" sudah tercapai dan terlaksana. Sejarahnya bermula kalau tak silap pada 27 Oktober 2014 di Dewan Majlis Daerah Machang, Kelantan. Temuduga terbuka telah diadakan disana dan saya telah mengunjunginya dan dipendekkan cerita, berjaya dalam "temuduga" sebagai Operator Pengeluaran di kilang Flextronics, Penang (tak da lah temuduga sangat, isi borang dan jawab soalan matematik sikit, dah dapat). Orang kata rezeki lah sebab memang kilang ni nak pakai ramai Operator. Beberapa ratus orang jugak lah nak pakai.

Sebab utama saya tertarik nak bekerja disini selain ingin mencari pengalaman kerja sebagai pekerja kilang adalah disebabkan oleh ada hostel yang disediakan oleh kilang (Flat di Taman Sun…

Cabaran Pekerja Baru BDE Allianz Malaysia

Semalam, genap 4 hari saya mencuba nasib bekerja sebagai seorang Business Development Executive (BDE) di syarikat Allianz Malaysia Kota Bharu. Jawatan yang memang berbeza dengan apa yang saya harapkan dan bukan dalam bidang pengajian. Walau apa pun, saya nak cuba kerja dalam bidang ini dahulu. Cari pengalaman dalam bidang yang lain...
Masa tengok iklan di laman web masa dulu, memang menarik tawaran dia. 
Iklan dia kat bawah ni....
Kerja Kosong Clerk Admin/Executive - 28 Feb 2015 Jawatan Kosong Clerk Admin/Executive
Peluang bekerja di Syarikat Kewangan Terkukuh di Malaysia
Syarat-syarat bagi permohonan jawatan Clerk Admin/Consultant
-Kelayakan Spm,Diploma,Degree -Minimum Umur 21-30 tahun -Mempunyai kenderaan sendiri -Tiada Pengalaman/ Berpengalaman dialukan -Training disediakan -Berpewatakan Menarik
Berminat sms nama, umur,lokasi & jenis kenderaan ke 0183198023 contoh: zaara, 25 tahun, kuala lumpur, kereta hantar ke 0183198023
2 Mac 2015 yang lalu, saya dipanggil untuk sesi temuduga di Pejabat A…

Temuduga JPK: Suatu Catatan..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera buat semua yang masih mengikuti saya di Blog SERAIKAYU123 ini. Semoga kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.
Hari ini, entri yang ingin dicoretkan di sini adalah berkenaan dengan Interview Sekretariat JPK Jasmine Tahun 2011.
Teringat dengan sesi Interview Sekretariat yang saya pernah jalankan bersama – sama dengan Majlis Tertinggi JPK Jasmine pada sekitar tahun 2011 yang lalu untuk memilih beberapa kekosongan bagi jawatan Sekretariat, iaitu pembantu kepada EXCO JPK. antara jawatan yang kosong bagi sekretariat pada masa itu seingat saya adalah seperti Sekretariat Akademik, Kepimpinan, Disiplin &  Keselamatan, Aduan & Kebajikan, Kreativiti & Inovasi, Publisiti & Multimedia, Perhubungan Dalaman, Perhubungan Luar & Antarabangsa, Agama & Kerohanian, Kesenian & Kebudayaan , Sukan & Rekreasi dan Keusahawanan.
Pengalaman sebagai Panel Penemu duga dalam sesi temu duga yang diadakan memang kalau diingat boleh me…