Saturday, 29 September 2012

Festival Nasyid Universiti 2012



Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua..

Semoga kita semua masih lagi diberikan kesihatan oleh Allah s.w.t hendaknya dan semoga segala amalan kita diterima sebagai saham untuk ke akhirat nanti. Insyallah...

Hari ini saya nak update pasal Festival Nasyid Universiti (FeNU) yang telah selamat berlangsung pada 28  September 2012 (semalam) bertempat di Dewan Agong Tuanku Canselor, UiTM Shah Alam. Alhamdulillah, saya dan rakan - rakan bersama tiga buah bas dari UiTM Kampus Puncak Perdana menyaksikan pertandingan tersebut. Best maa....

Pertandingan tersebut disertai oleh 5 buah IPTA seluruh negara. Pesertanya ialah...


1. UiTM Shah Alam



2. Universiti Malaysia Terengganu (UMT)

3. UiTM Seri Iskandar, Perak





4. Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM)



5. Universiti Sains Islam Malaysia (USIM)


Semua peserta yang bertanding memberikan persembahan yang hebat...Tapi bila tiba komen oleh juri, semua kena komen. Biasalah, komen membina untuk mereka.

Keputusan pertandingan seperti berikut: ( dah macam jadi MC pulak ye)...

Anugerah Persembahan Terbaik: UiTM Seri Iskandar, Perak

Anugerah Vokal Terbaik: USIM

Tempat Ketiga: UiTM Seri Iskandar

Tempat Kedua: UPNM

Johan: USIM

Yang paling terharu ialah bila dapat melihat adik saya (junior) masa kat asrama dulu sebagai peserta nasyid dari UPNM!!!

Sedihnya, tak dapat jumpa dia. hanya dapat telefon je..

Gambar kenangan bersama PMH selepas program di DATC semalam












Barisan Juri jemputan....


Persembahan dari Kumpulan yang bertanding...





Selingan Persembahan dari Ustaz Suhaimi Saad














Juri sedang memberikan komen...














Tempat Ketiga: UiTM Seri Iskandar
Naib Johan: UPNM



Johan: USIM


















































Koleksi Rakaman Video...Tak leh nak masuk semua sebab error processing. Haiyooo..







Persembahan oleh Ustaz Suhaimi Saad


Persembahan Penutup oleh Now See Heart













No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum W.B.T

Cer Komen SIkit...hi3

Kutipan Derma