Skip to main content

Praktikal di Institut Jantung Negara (IJN)



Selamat petang kepada semua...

lambat nak update blog ni. maklumlah kerja. 

hari ni nak cerita pasal praktikal kat IJN selama sebulan. bacalah ye....

Hari ini macam biasa saya dan rakan - rakan yang lain menjalankan praktikal di IJN bermula jam 6.30 pagi sehinggalah jam 4.30 petang setiap hari bermula 29 Januari yang lalu sehinggalah 29 februari 2012. banyak kenangan manis yang kami dapat sepanjang praktikal dijalankan. kenangan pahit juga ada... yang kena marah sampai nangis pun ada... huhuhu

ok lah. nak cerita pasal proses kat sana...

kami yang lelaki jadi runner kat IJN tu.. angkat kotak dari tingkat lima ke LG tempat buat pelupusan. letih tau. hari - hari angkat kotak... ish3


Geng angkat kotak kat tingkat 5... lagi sorang tak da dalam gambar

 lepas kami angkat kotak dari tingkat 5 tu, kami akan loading kat tempat laluan pejalan kaki.....banyak tu.. cube tengok sendiri..

Ni sebahagian kotak yang di tangkap gambarnya




lepas tu, satu team akan buat listing, buang fail mana yang nak didisposekan. kena tengok listing yang bos bagi... dapat list, tengok, ambil fail dan tandakan kalau jumpa... kalau tak jumpa pun kena tandakan juga...

Listing file yang nak dilupuskan

Team ni yang akan cari file tersebut....















































ni scan tipu je....
staff HIMS akan scan file tersebut sebelum di diseposekan
scan masuk dalam sistem komputer di HIMS

lupa pulak,.. file yang tidak didispose tu akan disimpan semula didalam kotak, discan, di tagging kotak dan dihantar ke tingkat 5 balik. 



 selepas itu, file tersebut akan di hantar ke satu lagi team untuk cari document yang penting untuk disimpan....

berlambak file nak diuruskan 




selepas semua dokumen yang penting disimpan, file tersebuat akan dipunchkan dalam satu folder... setiap file tu akan di key in dalam komputer oleh kawan kami... ce tengok..



file yang ingin didisposekan akan di letak dalam kotak yang elok dan dilebelkan" DISPOSE"






ni pulak koleksi gambar menyemak je..... ish3



























 Majlis Perpisahan 29 februari 2012.... huhuhuhu




















Comments

  1. Mcm mne nk apply ea?

    ReplyDelete
  2. Mungkin boleh ke laman web IJN untuk apply attachment. Saya dulu buat praktikal sebab diurus oleh fakulti. Pensyarah Medical Record saya yang uruskan.

    ReplyDelete
  3. Hi. Nak tanya, IJN ada bagi allowance tak untuk internship? Tq

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum W.B.T

Cer Komen SIkit...hi3

Popular posts from this blog

Secebis Pengalaman, Secoret Kenangan

Semalam, 3 Disember 2014, genaplah sebulan saya bekerja di Flextronics (P5, Perai, Pulau Pinang). Ini catatan pertama dan terakhir saya untuk entri kerja kilang ini. Sebab apa.......baca sampai habis entri kali ini.

Alhamdulillah, niat untuk mencari pengalaman bekerja sebagai "mat kilang" sudah tercapai dan terlaksana. Sejarahnya bermula kalau tak silap pada 27 Oktober 2014 di Dewan Majlis Daerah Machang, Kelantan. Temuduga terbuka telah diadakan disana dan saya telah mengunjunginya dan dipendekkan cerita, berjaya dalam "temuduga" sebagai Operator Pengeluaran di kilang Flextronics, Penang (tak da lah temuduga sangat, isi borang dan jawab soalan matematik sikit, dah dapat). Orang kata rezeki lah sebab memang kilang ni nak pakai ramai Operator. Beberapa ratus orang jugak lah nak pakai.

Sebab utama saya tertarik nak bekerja disini selain ingin mencari pengalaman kerja sebagai pekerja kilang adalah disebabkan oleh ada hostel yang disediakan oleh kilang (Flat di Taman Sun…

Cabaran Pekerja Baru BDE Allianz Malaysia

Semalam, genap 4 hari saya mencuba nasib bekerja sebagai seorang Business Development Executive (BDE) di syarikat Allianz Malaysia Kota Bharu. Jawatan yang memang berbeza dengan apa yang saya harapkan dan bukan dalam bidang pengajian. Walau apa pun, saya nak cuba kerja dalam bidang ini dahulu. Cari pengalaman dalam bidang yang lain...
Masa tengok iklan di laman web masa dulu, memang menarik tawaran dia. 
Iklan dia kat bawah ni....
Kerja Kosong Clerk Admin/Executive - 28 Feb 2015 Jawatan Kosong Clerk Admin/Executive
Peluang bekerja di Syarikat Kewangan Terkukuh di Malaysia
Syarat-syarat bagi permohonan jawatan Clerk Admin/Consultant
-Kelayakan Spm,Diploma,Degree -Minimum Umur 21-30 tahun -Mempunyai kenderaan sendiri -Tiada Pengalaman/ Berpengalaman dialukan -Training disediakan -Berpewatakan Menarik
Berminat sms nama, umur,lokasi & jenis kenderaan ke 0183198023 contoh: zaara, 25 tahun, kuala lumpur, kereta hantar ke 0183198023
2 Mac 2015 yang lalu, saya dipanggil untuk sesi temuduga di Pejabat A…

Temuduga JPK: Suatu Catatan..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera buat semua yang masih mengikuti saya di Blog SERAIKAYU123 ini. Semoga kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.
Hari ini, entri yang ingin dicoretkan di sini adalah berkenaan dengan Interview Sekretariat JPK Jasmine Tahun 2011.
Teringat dengan sesi Interview Sekretariat yang saya pernah jalankan bersama – sama dengan Majlis Tertinggi JPK Jasmine pada sekitar tahun 2011 yang lalu untuk memilih beberapa kekosongan bagi jawatan Sekretariat, iaitu pembantu kepada EXCO JPK. antara jawatan yang kosong bagi sekretariat pada masa itu seingat saya adalah seperti Sekretariat Akademik, Kepimpinan, Disiplin &  Keselamatan, Aduan & Kebajikan, Kreativiti & Inovasi, Publisiti & Multimedia, Perhubungan Dalaman, Perhubungan Luar & Antarabangsa, Agama & Kerohanian, Kesenian & Kebudayaan , Sukan & Rekreasi dan Keusahawanan.
Pengalaman sebagai Panel Penemu duga dalam sesi temu duga yang diadakan memang kalau diingat boleh me…