Tuesday, 13 March 2012

Kenduri En Am...

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Hari  ni nak kongsikan pasal p kenduri En Am pada 11 Mac 2012 yang lalu (semalam). Banyak pengalaman yang nak saya ceritakan pada semua.

Firstly, kami bersama 5 buah kereta berkonvoi ke Rumah En Ambri start jam lebih kurang pada 10.00 pagi...

Kami sewa kereta Viva kat abang kat Taman sebelah kolej kami.. RM 50.00 je kot untuk separuh hari.... Murah kan??? Duit tong - tonglah sebab pergi ramai - ramai kan. 

Lepas tu bertolaklah rombongan dari Kolej Jasmine...

Kami singgah lama gak lah kat Hospital Pusrawi, dekat dengan IJN tempat kami praktikal dulu, nak tunggu rombongan kereta yang lain oleh akak - akak senior kami... Lama gak tunggu tau, naik kematu gak lah.

Dah semuanya sampai, kami bergeraklah ke destinasi yang dituju iaitu NO 51, Jalan Indah 2/4, Taman Ampang Indah, 68000 Ampang, Selangor.

Jenuh jugak pusing - pusing cari taman en am ni... Banyak kalilah kami silap masuk cabang, letih jugak saya yang drive first time kat Bandaraya ni... Tapi tak pe lah sebab perjalanan yang pertama...
Dah puas "ronda - ronda", sampailah kat Rumah Pengantin... Apa lagi, kami pun seranglah elesai pengantin duduk, kami pun blah...makanan yang disediakan... Alhamdulillah... Syukur dah makan.

Lepas tu, tunggu pengantin pulak... Lebih kurang 45 minit kami tunggu pasangan. Hujan pun mencurah - curah turun.... Dah s

Solat sekejap kat masjid....
keluarlah ke jalan utama...

Lepas solat, kel
Rupa - rupanya kami sesat... hahahahahaha

Nak gelak je rasanya... Sesat sampai masuk taman perumahan lain, masuk hutan rekreasi dan macam - macam lagi...ish3

Tak pe lah, boleh ronda - ronda kann...

Dah selesai "ronda - ronda", kami ke Giant 13 pulak... Borong sikit, solat dan makan malam.

Siap disana, saya drive pulang ke Kolej Jasmine... Sampai kat Kolej lebih kurang jam 7.40 malam... Solat jap, pastu p hantar kereta...

Itulah perjalanan separuh hari kami...

























No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum W.B.T

Cer Komen SIkit...hi3

Kutipan Derma