Skip to main content

Madrasah Kampung Chengal Pulas

Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah s.w.t yang masih lagi memberikan kesihatan dan kelapangan kepada kita semua dalam meneruskan hidup dimuka bumi ini. Semoga hari - hari yang dilalui akan bertambah amalan kita seiring dengan bertambahnya usia kita. Insyallah...

Kali ini, penulis ingin berkongsi tentang peluang untuk menderma kepada mereka yang ingin mendermakan hartanya untuk digunakan di madrasah (surau) kami di Kampung Chengal Pulas dalam daerah Pasir Puteh, Kelantan.

Alhamdulillah, bulan 4 yang lalu, kami (pihak AJK Madrasah Kampung Chengal Pulas) telah membuka akaun rasmi bagi madrasah ini yang bertujuan untuk memudahkan pengurusan kewangan madrasah dan memudahkan orang ramai untuk menderma.

Kami memerlukan sumbangan untuk menaiktaraf beberapa infrastruktur yang terdapat di madarsah (surau) tersebut. Antaranya adalah: 
  • Membaiki Siling Madrasah
  • Membina Tangki Air dan Tempat Wudhuk Lelaki
  • Menaiktaraf Sistem Pembesar Suara dan Membina Menara Azan
  • Memohon Papan Kenyataan
  • Memohon Jam Waktu Solat
Kami telah memohon bantuan dari Majlis Agama Islam Kelantan (MAIK) untuk menaiktaraf kemudahan di madrasah (surau) dan masih menunngu lawatan tapak dari pihak MAIK.

Setiap malam ahad, diadakan pengajian Kuliah Maghrib Berkitab yang sudah masuk tahun kedua pada tahun ini. Dan diadakan juga jamuan makan malam selepas kuliah.

Jika ada yang ingin menyumbang, bolehlah dimasukkan wang anda ke akaun diatas. Semoga sumbangan anda mendapat ganjaran pahala oleh Allah s.w.t.

#Viralkan
#SemogaBerolehManfaat

Comments

Popular posts from this blog

Secebis Pengalaman, Secoret Kenangan

Semalam, 3 Disember 2014, genaplah sebulan saya bekerja di Flextronics (P5, Perai, Pulau Pinang). Ini catatan pertama dan terakhir saya untuk entri kerja kilang ini. Sebab apa.......baca sampai habis entri kali ini.

Alhamdulillah, niat untuk mencari pengalaman bekerja sebagai "mat kilang" sudah tercapai dan terlaksana. Sejarahnya bermula kalau tak silap pada 27 Oktober 2014 di Dewan Majlis Daerah Machang, Kelantan. Temuduga terbuka telah diadakan disana dan saya telah mengunjunginya dan dipendekkan cerita, berjaya dalam "temuduga" sebagai Operator Pengeluaran di kilang Flextronics, Penang (tak da lah temuduga sangat, isi borang dan jawab soalan matematik sikit, dah dapat). Orang kata rezeki lah sebab memang kilang ni nak pakai ramai Operator. Beberapa ratus orang jugak lah nak pakai.

Sebab utama saya tertarik nak bekerja disini selain ingin mencari pengalaman kerja sebagai pekerja kilang adalah disebabkan oleh ada hostel yang disediakan oleh kilang (Flat di Taman Sun…

Cabaran Pekerja Baru BDE Allianz Malaysia

Semalam, genap 4 hari saya mencuba nasib bekerja sebagai seorang Business Development Executive (BDE) di syarikat Allianz Malaysia Kota Bharu. Jawatan yang memang berbeza dengan apa yang saya harapkan dan bukan dalam bidang pengajian. Walau apa pun, saya nak cuba kerja dalam bidang ini dahulu. Cari pengalaman dalam bidang yang lain...
Masa tengok iklan di laman web masa dulu, memang menarik tawaran dia. 
Iklan dia kat bawah ni....
Kerja Kosong Clerk Admin/Executive - 28 Feb 2015 Jawatan Kosong Clerk Admin/Executive
Peluang bekerja di Syarikat Kewangan Terkukuh di Malaysia
Syarat-syarat bagi permohonan jawatan Clerk Admin/Consultant
-Kelayakan Spm,Diploma,Degree -Minimum Umur 21-30 tahun -Mempunyai kenderaan sendiri -Tiada Pengalaman/ Berpengalaman dialukan -Training disediakan -Berpewatakan Menarik
Berminat sms nama, umur,lokasi & jenis kenderaan ke 0183198023 contoh: zaara, 25 tahun, kuala lumpur, kereta hantar ke 0183198023
2 Mac 2015 yang lalu, saya dipanggil untuk sesi temuduga di Pejabat A…

Temuduga JPK: Suatu Catatan..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera buat semua yang masih mengikuti saya di Blog SERAIKAYU123 ini. Semoga kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.
Hari ini, entri yang ingin dicoretkan di sini adalah berkenaan dengan Interview Sekretariat JPK Jasmine Tahun 2011.
Teringat dengan sesi Interview Sekretariat yang saya pernah jalankan bersama – sama dengan Majlis Tertinggi JPK Jasmine pada sekitar tahun 2011 yang lalu untuk memilih beberapa kekosongan bagi jawatan Sekretariat, iaitu pembantu kepada EXCO JPK. antara jawatan yang kosong bagi sekretariat pada masa itu seingat saya adalah seperti Sekretariat Akademik, Kepimpinan, Disiplin &  Keselamatan, Aduan & Kebajikan, Kreativiti & Inovasi, Publisiti & Multimedia, Perhubungan Dalaman, Perhubungan Luar & Antarabangsa, Agama & Kerohanian, Kesenian & Kebudayaan , Sukan & Rekreasi dan Keusahawanan.
Pengalaman sebagai Panel Penemu duga dalam sesi temu duga yang diadakan memang kalau diingat boleh me…