Skip to main content

Rokok Elektronik


 Assalamualaikum dan Salam Sejahtera buat semua yang masih lagi setia dengan saya. Semoga kita semua dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya. Walaupun dalam musim Demam Pilihanraya, kesihatan perlu dijaga.

Dah lama sebenarnya saya nak menulis berkenaan dengan rokok elektronik yang sudah berada dipasaran di Malaysia. Kebetulan, beberapa minggu yang lalu, saya dan beberapa orang rakan yang lain ke Uptown D' Kota, Shah Alam.

Memang ramai peniaga yang sudah menjual rokok elektronik tersebut dengan pelbagai perisa. Kawan saya membeli rokok elektronik tersebut untuk mengurangkan pergantungan kepada rokok biasa. Kalau kebiasaannya, rokok biasa ni sekotak sehari pun boleh habis. Sempat merasa sekali...Test je

Yang menjadi persoalan ialah samada rokok tersebut berbahaya atau tidak kepada penggunanya? Adakah kandungan bahan yang terdapat dalam perisa rokok elektronik tersebut sama dengan bahan dalam rokok biasa? Adakah rokok elektronik itu boleh mengurangkan ketagihan merokok dalam kalangan perokok?

Tengok video dibawah untuk jawapannya....



 
 
 

Comments

  1. kene berhenti rokok la jawabnye dorang.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia tak leh nak berenti mengejut zimah, kena slow2. doakanlah...ha
      3

      Delete
  2. apa beza benda ni dgn shisha?

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih kurang kot, tapi shisha lebih banyak asap dia. rokok ni boleh laras (nak explain banyak2 pun tak leh, tak beli pun)

      Delete
  3. ewah... test? nak jadi macam adik jugak ke???

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalamualaikum W.B.T

Cer Komen SIkit...hi3

Popular posts from this blog

Secebis Pengalaman, Secoret Kenangan

Semalam, 3 Disember 2014, genaplah sebulan saya bekerja di Flextronics (P5, Perai, Pulau Pinang). Ini catatan pertama dan terakhir saya untuk entri kerja kilang ini. Sebab apa.......baca sampai habis entri kali ini.

Alhamdulillah, niat untuk mencari pengalaman bekerja sebagai "mat kilang" sudah tercapai dan terlaksana. Sejarahnya bermula kalau tak silap pada 27 Oktober 2014 di Dewan Majlis Daerah Machang, Kelantan. Temuduga terbuka telah diadakan disana dan saya telah mengunjunginya dan dipendekkan cerita, berjaya dalam "temuduga" sebagai Operator Pengeluaran di kilang Flextronics, Penang (tak da lah temuduga sangat, isi borang dan jawab soalan matematik sikit, dah dapat). Orang kata rezeki lah sebab memang kilang ni nak pakai ramai Operator. Beberapa ratus orang jugak lah nak pakai.

Sebab utama saya tertarik nak bekerja disini selain ingin mencari pengalaman kerja sebagai pekerja kilang adalah disebabkan oleh ada hostel yang disediakan oleh kilang (Flat di Taman Sun…

Cabaran Pekerja Baru BDE Allianz Malaysia

Semalam, genap 4 hari saya mencuba nasib bekerja sebagai seorang Business Development Executive (BDE) di syarikat Allianz Malaysia Kota Bharu. Jawatan yang memang berbeza dengan apa yang saya harapkan dan bukan dalam bidang pengajian. Walau apa pun, saya nak cuba kerja dalam bidang ini dahulu. Cari pengalaman dalam bidang yang lain...
Masa tengok iklan di laman web masa dulu, memang menarik tawaran dia. 
Iklan dia kat bawah ni....
Kerja Kosong Clerk Admin/Executive - 28 Feb 2015 Jawatan Kosong Clerk Admin/Executive
Peluang bekerja di Syarikat Kewangan Terkukuh di Malaysia
Syarat-syarat bagi permohonan jawatan Clerk Admin/Consultant
-Kelayakan Spm,Diploma,Degree -Minimum Umur 21-30 tahun -Mempunyai kenderaan sendiri -Tiada Pengalaman/ Berpengalaman dialukan -Training disediakan -Berpewatakan Menarik
Berminat sms nama, umur,lokasi & jenis kenderaan ke 0183198023 contoh: zaara, 25 tahun, kuala lumpur, kereta hantar ke 0183198023
2 Mac 2015 yang lalu, saya dipanggil untuk sesi temuduga di Pejabat A…

Temuduga JPK: Suatu Catatan..

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera buat semua yang masih mengikuti saya di Blog SERAIKAYU123 ini. Semoga kalian berada dalam keadaan sihat sejahtera hendaknya.
Hari ini, entri yang ingin dicoretkan di sini adalah berkenaan dengan Interview Sekretariat JPK Jasmine Tahun 2011.
Teringat dengan sesi Interview Sekretariat yang saya pernah jalankan bersama – sama dengan Majlis Tertinggi JPK Jasmine pada sekitar tahun 2011 yang lalu untuk memilih beberapa kekosongan bagi jawatan Sekretariat, iaitu pembantu kepada EXCO JPK. antara jawatan yang kosong bagi sekretariat pada masa itu seingat saya adalah seperti Sekretariat Akademik, Kepimpinan, Disiplin &  Keselamatan, Aduan & Kebajikan, Kreativiti & Inovasi, Publisiti & Multimedia, Perhubungan Dalaman, Perhubungan Luar & Antarabangsa, Agama & Kerohanian, Kesenian & Kebudayaan , Sukan & Rekreasi dan Keusahawanan.
Pengalaman sebagai Panel Penemu duga dalam sesi temu duga yang diadakan memang kalau diingat boleh me…